Ботаническо
наименование: Theobroma cacao
Цвят: От бяло до тъмно кафяво
Текстура: Твърдо при 30 ° C
Качество:100% чисто и натурално, върджин, първо студено пресоване, без химическо третиране, качество за козметиката
Култура: Маслото е контролирано и сертифицирано от ECOCERT sas F-32600
L'Isle Jourdain.
Описание: Какаовото
масло е направено от какаови зърна, шушулките, дърво, произхождащо от Централна
Америка или Африка. След ферментация и печене, бадемите се пресоват, за да се
получи какао на прах, от една страна, и какаово масло от друга страна. То
е внесено в Европа през 19 век от испанците, от Централна Америка.
Свойства:
- Антиоксидант;
- Подхранващо;
- Стимулира
производството на колаген;
- Подходящо за нормална
и суха кожата, зряла кожа, грижа против стареене;
- За отслабване;
- Успокояващо.
Приложение: Какаовото масло е мощен антиоксидант. Той съдържа флавоноиди, включително антиоксидантни полифеноли, които ефективно се борят с ефектите от времето. Те неутрализират свободните радикали, преструктурират епидермиса и осигуряват добра клетъчна функция.
Какаовото масло е богато и на витамини A1, B1, C, D,
E, желязо и магнезий.
Много богат на мастни киселини, съдържа повече от 50%
мазнини, олеинова, стеаринова и палмитинова киселина. Това му придава
подхранващи и защитни качества, които придават мекота на всички видове кожа.
- Подобряват зрението;
- Образуване на костно вещество;
- Баланс на ментално ниво;
- Повишава плодовитостта;
- Естествен стимулант за производството на колаген,
придаващ еластичност и тонус на кожата;.
- Стрии;
- При суха, раздразнена, чувствителна кожа, при бръчки;
- Спомага бързото заздравяване на кожата след изгаряния;
- Грижа за суха, девитализирана, с цъфящи връхчета коса.
Начин на приложение: Mасаж върху лицето, шията, деколтето,
както и останалите части на тялото.
За целта се разтопява от топлината на кожата и при
директно намазване, но е желателно при лечение на бръчки да се постави в течен
вид, затоплено върху кожата на съответните места. За целта се поставя в съд с
гореща вода (над 36° C) и
се оставя 5 мин., за да може маслото да се втечни.
Съхранение: На хладно и тъмно място далече от топлина и светлина.
ВАЖНО:
Всяка информация, съвети и препоръки, съдържащи се тук, или получени чрез друг вид комуникация, в устна или в писмена форма, не са предназначени да заменят или да бъдат заместител на квалифицирана медицинска помощ, от обучен лекар или практикуващ здравеопазване.