Прочутата индийска
подправка куркума навлезе в българската кулинария в последните десетилетия.
Това силно ароматно растение може да оцвети всяко ястие в приятен жълто-оранжев
цвят; то придава жълтия цвят и на кърито. Освен в кулинарията и хранителната промишленост,
куркумата се използва и за лечение на много сериозни болести. Изследвания
доказаха нейните удивителни лечебни свойства. Куркумата е евтина и затова може
да замени скъпия шафран. Неслучайно я наричат "индийски шафран". Но
трябва да се знае, че куркумата и шафранът са различни растения. Един килограм
шафран струва 700 долара, а един килограм куркума - 65 лв.
Последни изследвания доказаха, че куркумата е едно от най-мощните натурални
лечебни средства. Тя е едно чудо на природата, което може да помогне в
лечението на много болести, включително Алцхаймер, диабет, рак, множествена
склероза и др.
-
Вашата количка е празна!