Описание
В книгата са представени съвременни, научно обосновани възгледи и
нутриционистичните предимства на суровоядството като лечебно и профилактично
хранене. Разгледани са същността и основните принципи на този вид хранене.
В достъпна форма са предадени концепциите по въпроса на различни
световноизвестни специалисти в областта на суровоядството като: учението на
Бирхер-Бенер за суровоядството; теория и приложение на суровоядството според
последователите на Бенер, правила за преход към суровоядство и специален раздел
с ястия от сурови живи храни, програма за хранене с ястия от зелечуци и
диворастящи растения, приготвяне на сурови и свежи супи, кулинарен раздел с
ястия от зърнени храни и плодове, тонизиращи напитки.
Авторът на книгата, проф. д-р Б.Смолянски е един от водещите диетолози в Санкт
Петербург. На базата на своя дългогодишен опит той представя подробен преглед и
анализ на различните методи за лечебно и профилактично хранене със сурови
храни. Същевременно разглежда и връзката между някои хронични заболявания и
храненето, като предлага алтернативи за здравословно меню и специфични рецепти.