Ботаническо наименование: Lavandula angustifolia
Цвят: Прозрачен
Метод за получаване: Парна дестилация
Продуктов орган: Цветни връхчета
Аромат: Силен, свеж, хапактерен
с тревни нотки
Качество: Органичен
хидрозол с козметично качество
Произход: Франция
Качество:
- Хидролат контролиран и сертифициран от Ecocert
Greenlife.
- Сертифицирана органична козметика
- Минимално съдържание на органични активни съставки:
99,4%
Описание: Лавандулата е
храст от семейство Lamiaceae. Нейните
цветове са много ароматни, обагрени в лилаво и виолетово. Това е растение,
което обича варовиковите почви и обича слънцето. Именно поради тази
причина го намираме и в Прованс. Расте на слънчеви склонове и е
разпространено до 1800 м надморска
височина. Не бива да се бърка с Лавандин.
Парна
дестилация на лавандулови клонки произвежда етерично масло от
лавандула. Събраните водни пари образуват лавандуловият хидролат. Отнема 1 кг лавандула, за да
направи 1 литър хидролат със същото име.
Свойства на Хидролат Лавандула:
- стягащо
- пречистване
- изцеление
- регенериране
- освежаване
Препоръки:
Особено подходящи за мазна кожа и коса, както и за
повредена и раздразнена кожа.
Лавандулата се хидратира
върху кожата
- Това е универсален хидрозол, който е особено подходящ за нормална и мазна кожа.
- Почиства и омекотява кожата. Стяга порите, укрепва кожата. Тези две свойства го правят отличен лосион след премахването на грима.
- Той също така се бори срещу появата на бръчки
благодарение на регенериращите и стягащи свойства.
- Това е отлично освежаващо средство. Прилага се директно върху кожата след излагане на слънце, успокоява зачервяване, слънчево изгаряне, дразнене и сърбеж.
- Действа изцеляващо, помага на кожата да възстановява незначителни несъвършенства.
Лавандулата се хидратира
върху косата
В лосион за
коса или смесен с шампоана, той действа върху скалпа и корените, и по този начин
се бори с мазната коса.
Предупреждение!
Хидролатите са чувствителни продукти. За да ги запазите по-добре, препоръчваме ви да ги съхранявате в хладилник и ги използвайте бързо след отварянето им.