ПАРА - 7®

Като се знае, че паразити има навсякъде и в тропическите страни, и в страните с умерен климат, и като се има предвид, че много често диагнозата и лечението на паразитите са проблематични, с радост съобщаваме на нашите пациенти и клиенти, че ПАРА-7® решава техните проблеми по този въпрос.Малко история и фактология
Паразитите са най-разпространената форма на живот на Земята. Учените смятат, че над 80% от всички живи същества са паразити(1).

Думата „паразит“ идва от древногръцкото „παράσιτος“ и означава „някой, който се засища на чуждата маса и се отплаща с вреда“. Самото им име прекрасно описва тяхната същност. И макар все още човечеството да се запознава с повечето от тях, то далеч не значи, че за известните ни видове не сме разбрали почти всичко.

Съвременните паразитолози признават, че не са открили всички човешки паразити. Те изчисляват, че стотици, ако не и хиляди човешки паразити, ще бъдат намерени през следващите години(2).

Първите три най-опасни паразитни инфекции в света са:

  1. Трихомониаза – болест предавана по полов път, от паразита Trichomonas vaginalis – едноклетъчен, подвижен протозой с микроскопични размери (средно 10-20 µм) и невидим с просто око. Паразитът се размножава чрез делене на 8-12 часа. Характерна особеност на трихомоните е способността им да фагоцитират (поглъщат) други микроорганизми (бактерии), като по този начин се превръщат в резервоар на патогенни причинители на други инфекции, вкл. и сексуално предавани, като например гонококция (трипер). Това обяснява честото наличие на съпътстващи инфекции при трихомоназата. Заразените в САЩ са нови 7,4 милиона случая годишно, а в Европа 12 милиона нови заразени годишно.
  2. Ламблиоза, Жиарардиаза (Giardia Lamblia) – причинител на заболяването е едноклетъчният паразит Ламблия интестиналис, чиито цисти се срещат в хранителни продукти (плодове, зеленчуци) и във водата. Годишно този паразит поразява 2,5 милиона жители на САЩ и 4 милиона на Европа.
  3. Токсоплазмоза (Toxoplasma gondii)– 300 000 заразени годишно в САЩ и 500 000 в Европа.


Паразитите са бич за хората от хилядолетия. Дори владетели на големи империи са страдали и намирали смъртта си не от нечий меч или войнско превъзходство, а от паразити. Александър Македонски е починал от тежка малария, в разцвета на силите си и завладявайки целият цивилизован свят. Почти всички известни личности, след чиято смърт е правена щателна аутопсия, са били носители на паразити.

Най-големият паразит, ваден някога от човешко тяло е тения, извадена през устата на Сали Мей Уолъс (Sally Mae Wallace), на 5 септември 2001 г. Тенията е с дължина 37 фута, или 11,27 метра(3)!

Тениите могат да живеят над 30 години в гостоприемника. Над 200 милиона човека по света имат инфекция от плоски червеи. Тениите имат от 1 000 до 2 000 телесни сегменти, наречени „проглотиди“ (proglottids), като всеки един от тези сегменти съдържа от 80 до 100 хиляди яйца!

Билки и паразити

От дълбока древност хората се лекуват с билки и човечеството е пробвало какви ли не хранителни диети, които ако не премахват вътрешните паразити поне да облекчават страданията на хората. Храни като тиквени семки, чесън, лук, мента и други силно миришещи растения са облекчавали състоянието на страдащите, но пелинът същински е помагал.

Из нашите географски ширини пелинът е бил познат и използван от лечители и билкари от векове. Също токсичната билката вратига и до днес се използва като сигурен алтернативен начин за лечение на паразити при домашни животни.


Оказва се, че доброто финансово и социално състояние на човек не е гаранция за чистота от паразити. Едни от най-богатите хора в света, също толкова сериозно страдат от наличие на паразити, както и по-бедните. Диагностиката много често е закъсняла, а лечението често е неефективно. В богатите страни смятат, че при тях няма такъв проблем, а в бедните страни са се примирили с този бич. Носят си паразитите с години безропотно и страдат, умират от последствията. Само искаме да припомним, че най-големият убиец сред животните не е алигаторът или лъвът, акулата или змията, а именно маларичният комар, който годишно поразява стотици милиони заразени и стотици хиляди починали жертви годишно.

Поради климатичните промени и търговията с хранителни продукти от топлите страни в Европа и особено в Южна Европа, настъпват тропическите заболявания, включително и паразити.

Независимо дали сте почитатели на месото, или обичате зеленчуците, опасността от опаразитяване е еднаква. Широко разпространена заблуда сред хората е, че определен вид паразити не могат да се срещат при възрастните. Примерно детските глисти Острици (Opisthorchis) и Аскарис (Ascaris lumbricoides) се срещат по-често при възрастните, отколкото при деца. Нашият опит показа, че поне 20% от пациентите страдат с години от паразити, без да подозират. Поставят им всевъзможни диагнози, лекуват различни страдания, без да знаят истинската причина.


Съвременни средства за лечение

Преди близо двадесет години се появи отличната билкова рецепта на д-р Хулга Кларк – тинктурата PARAGON. Тя се базира на лечебните свойства на пелина, карамфила и зелените орехи. Нашият опит потвърди високата ефективност на тази формула. Ние използвахме същата рецепта на д-р Кларк дълги години.

Полезните свойства на пелина (Artemisia) бяха приложени за производството на фармацевтичен препарат против паразити от китайския д-р Tu Youyou. Тя получи през 2015 година Нобелова награда за препарата Artemizin. Това показва голямото значение на билковите препарати за лечение на паразити.

Новите директиви на ЕС обаче ни забраниха широкото използване на пелин, поради неговите токсични свойства. От друга страна зелените орехи са източник на йод и това също ограничава употребата на тази формула за пациенти с функционални нарушения на щитовидната жлеза. Тези две ограничения намаляват приложението на PARAGON за ЕС при бременни жени, кърмачки и пациенти с тиреоидит на Хашимото.

Независимо от широкото приложение на различни варианти на билковия препарат PARAGON много често производителите не постигат желаните свойства, тъй като не могат да тестват продукта за реални клинични случаи.

Методът на д-р Фол и апаратът IKG-2 за измерване, с които разполагаме, позволяват да тестваме индивидуално ефективността на всеки предложен препарат за пациентите.


На базата на шестгодишни изследвания и тестване на реални клинични случаи с опаразитяване ние разработихме препарата ПАРА-7®.

Състав и свойства на препарата

Билковата тинктура ПАРА-7® е изготвена от нетоксични билки:

  • Венчелистчета на слънчоглед
  • Карамфил (пъпки)
  • Корен от бял оман

Тази формула позволява широко използване и висока ефективност, тествани при голям брой паразити и пациенти. Клиничните резултати са обобщени и публикувани в книгата на д-р Григорова „Алтернативна медицина чрез Фол тест хомеопатични и природни лекарства. 238 клинични случаи с коментари“, издателство Аргус, 2017 година.

Там са представени шестдесет клинични случаи с паразитна етиология, успешно излекувани.

Нашият опит показва, че тинктурата ПАРА-7® успешно може да се прилага при бременни жени, майки кърмачки и деца над три месечна възраст. Единственото ограничение е основата на тинктурата (40° етанол), което се преодолява чрез прецизното изчисляване на дозата (брой капки), според теглото на пациента.

Начин на употреба

Възраст и/или тегло

Брой капки за прием 2 пъти дневно, 15 мин преди хранене

Деца над 3 месеца

3 капки в супена лъжица вода

За по-големи деца

3 капки на 10 кг тегло в 50 мл вода

Възрастни с тегло до 70 кг.

20 капки в 50 мл вода

Възрастни с тегло над 70 кг.

30 капки в 50 мл вода

Пълният курс на лечение за:

Деца – от 30 до 40 дни прием, без прекъсване, при установената доза.

Възрастни с тегло до 70 кг и над 70 кг продължава до приемането на две опаковки от продукта, без прекъсване на приема.

Заключителни думи

Доскоро нашата ПАРА-7® биваше приготвяна от д-р Григорова, която събираше лично билките и приготвяше ръчно тинктурата за лечение на своите пациенти, страдащи от паразити. Д-р Григорова и нейните ученици не успяват да приготвят достатъчно от това прекрасно лечебно средство, затова се наложи да създадем фирма „Хелианти“ ООД, с водещ продукт тинктурата ПАРА-7®, в чиито лечебни свойства ние и нашите пациенти нямаме никакви съмнения.

Горди сме, че с това производство, изпълняваме една високо хуманна задача в полза на обществото.

____________________

(1) Dunn, Rob. The Wild Life of Our Bodies. New York, NY: HarperCollins Publishers, 2011.

(2) Drisdelle, Rosemary. Parasites: Tales of Humanity’s Most Unwelcome Guests. Oakland, CA: University of California Press, 2011.

(3) Butcher, Nancy. The Strange Case of the Walking Corpse. New York, NY: Penguin Books, 2004.

ПАРА-7®

 

ПАРА - 7®

Доставка

Доставка за цяла България!

Удобни връзки с нас

Ние сме на Ваше разположение.

  • Код на продукта: N001
  • Наличност: В наличност
  • 30.00 лв.

Възможни варианти

Тагове: Хранителни добавки, ПАРА - 7®

Характеристика:Парфюм "Zen Sun" е създаден в дизайнерската къща на Shizeido (Шисейдо)  през 201..
14.00 лв.

Ботаническо име: Delonix regiaПроизход: ИндияИдентификация на аромата: Унисекс*Не съдържа алкох..
20.00 лв.

Оригиналният парфюм "Dia pour Femme" е създаден в дизайнерската Къща на Amouage (Амуаж) през 2002 ..
14.00 лв.

ОПИСАНИЕМиск ал Лала  атар е направен от цветни абсолюти, получени от мускус  Амбър и пре..
20.00 лв.