Зодиакална ароматерапия

Описание: 


Човечеството е извървяло дълъг път на еволюция и натрупване на познания, но днес, прекрачили в новото столетие, много от нас признават истинската ценност на астрологията – „Което е горе, то е и долу”. Разглеждаме звездното небе като огледало, отразяващо земния живот, а не като сила, която ни управлява. Целта на тази книга е да покаже как можем да се възползваме от неотдавнашните научни открития и същевременно от знанията за връзките между растенията, планетите и хората, натрупани през изминалите 4000 години. Разполагаме с привилегията да познаваме и съчетаваме традициите на Изтока и Запада, или да бъдем с „източно тяло и западен ум” – възможност да живеем и да си помогнем с алтернативни и природосъобразни практики.

Предметът на тази книга, обаче, не е медицинската астрология, макар и ценността на този клон от астрологията да е безспорен от векове – тук целта е да се обясни на по-простичък език какво представляват астрологията и ароматерапията, как са били свързвани от древни времена и с какви етерични масла и техники за приложението им можем да помогнем на себе си и хората около нас. 
На ясен и разбираем език са представени основните принципи на астрологията: слънчеви знаци, планети, домове, домови системи, аспекти, цикли на живота, като умело са въведени асоциациите между знаците, планетите и растенията и съответните им етерични масла. Книгата съдържа препоръки и начини за съчераване и комбиниране на етерични масла, както и основните правила и предписания на ароматерапията, заедно с рецепти за смесване на масла, подходящи за различните начини на употреба според слънчевия знак.
Ароматерапията е ценно холистично средство за лечение, за подобряване на психологическата нагласа и физическия тонус, за подмладяване и поддръжка на кожата. Съчетана с астрологията, тя може да подсили и подпомогне всеки човек според рождените му дадености – силните и по-слаби страни, отразени в наталната карта.


Издателство: Лира Принт
Категория: Астрология/Себепознание
Корици: Меки
Страници: 256


Зодиакална ароматерапия

Доставка

Доставка за цяла България!

Удобни връзки с нас

Ние сме на Ваше разположение.

  • Код на продукта: L009
  • Наличност: В наличност
  • 14.00 лв.
Описание: Рецепти за красота от древността до наши дни. Научи как алоето превърна Неферт..
5.50 лв.

Ботаническо наименование: Plukenetia volubilis L.Синоними: Sacha inchi, Inca peanut, Sacha Man..
6.20 лв.

Ботаническо наименование: Brassica oleracea Italica Произход: САЩЦвят: Златен жълтИзп..
7.40 лв.

Ботаническо наименование: Nigella sativaПроизход: ТунисЦвят: С цвят на  тъмна ел..
4.40 лв.

Ботаническо наименование: Ocimum basilicum var. basilicum (Тropical basilisk)Използвана част..
5.60 лв.